طريقة عمل طريقة عمل الفراخ التندورى.
ادوات الطبخة2
الكمية تكفي: 4 أشخاص
وقت التحضير: 30 دقيقة
المقادير:
عدد 1 فرخة متوسطة الحجم كوب زبادى 2 ثمرة ليمون مقطع 1 ثمرة
كبيرة بصل ملعقة صغيرة كركم و قرفة وبابريكا وملح مقدار حبهان و ورق
لورى مقدار بهارات مقدار ماء
التحضير: 1ـتقطع الفرخة قطع صغيرة 8 اْجزاء.
2ـتنقع فى ماء به ملح وليمون ورشة دقيق.
3ـيضرب فى الخلاط (كوب الزبادى+الحبهان+الليمون+البصلة)مع شوية مية .
4ـاْضع فى صينية الفرن الفراخ وعليها خلطة الزبادى مع باقى
المكونات(البهارات الصحيحة)ولو احتاجت ميه ازودها حتى تبقى معقولة ان
تستوى فيها الفراخ.
الطبخ: نضع الصينية فى الفرن على الرف الوسط وهنلاقيها تستوى من تحت وتتحمر من الوش.مش هتحتاج لشواية.
ملاحظات: ممكن اْضيف مع البهارات شطة لو بنحب الاْكل حار شوية.
هنلاحظ لونها يطلع اْصفر عشان الكركم.
ادوات الطبخة2
الكمية تكفي: 4 أشخاص
وقت التحضير: 30 دقيقة
المقادير:
عدد 1 فرخة متوسطة الحجم كوب زبادى 2 ثمرة ليمون مقطع 1 ثمرة
كبيرة بصل ملعقة صغيرة كركم و قرفة وبابريكا وملح مقدار حبهان و ورق
لورى مقدار بهارات مقدار ماء
التحضير: 1ـتقطع الفرخة قطع صغيرة 8 اْجزاء.
2ـتنقع فى ماء به ملح وليمون ورشة دقيق.
3ـيضرب فى الخلاط (كوب الزبادى+الحبهان+الليمون+البصلة)مع شوية مية .
4ـاْضع فى صينية الفرن الفراخ وعليها خلطة الزبادى مع باقى
المكونات(البهارات الصحيحة)ولو احتاجت ميه ازودها حتى تبقى معقولة ان
تستوى فيها الفراخ.
الطبخ: نضع الصينية فى الفرن على الرف الوسط وهنلاقيها تستوى من تحت وتتحمر من الوش.مش هتحتاج لشواية.
ملاحظات: ممكن اْضيف مع البهارات شطة لو بنحب الاْكل حار شوية.
هنلاحظ لونها يطلع اْصفر عشان الكركم.