بطاطس مقلية مقرمشة زى المطاعم
المقادير :
حبات بطاطس
كوب خل ابيض
شويه ملح (بس مش كتير )
زيت للقلى
طريقه التحضير :
تجيبي البطاطس وتقشريها طبعا وتقطعيها اصابع
وبعدين اثناء التقطيع حطي قد به ماء ومقدار مناسب من الملح على
النار ولما تغلي الميه تضعي عليها مقدار فنجان قهوه خل ابيض
وتضيفي البطاطس وتتركيها لمده خمس دقايق تغلي
بعدين تصفينها من الماء جيدا وتسخني الزيت وتقليها عادي
هتاخذ وقت اطول شويه من العادي في الزيت
لاكن لا تنتظري حتى تاخذ لون احمر
طلعيها وهي شبه صفراء هتلاحظي انها هتكون مقرمشة جدا من الخارج وبنفس الوقت طريه من الداخل
يعني لو تركتيها لتاخذ اللون الاحمر او الذهبي الداكن هتطلع طريه زياده عن اللزوم